ProcesWe ontwikkelen en ontwerpen de collectie Malt in de buurt van Brussel, in België. Onze monturen maken we met de hand in Vietnam, in onze eigen productiewerkplaats. De brillen komen daarna weer terug naar België, waar ze door ons netwerk van onafhankelijke opticiens worden verkocht.


DICHTBIJ ONZE OPTICIENS


De nabijheid die we consolideren met ons netwerk van onafhankelijke opticiens zorgt voor een solide link tussen creatie en de realiteit van de markt. Uiteraard laten we ons inspireren door de mooie dingen en mooie momenten van het dagelijks leven, waaruit de ruimte ontstaat en de behoefte aan een functioneel, maar mooi spektakel. Maar niets wordt gecreëerd door ijdelheid, onze ontwerpers staan ​​in nauw contact met ons netwerk van onafhankelijke opticiens en worden ook direct geïnspireerd door de behoeften van de markt.

PRODUCTIE EN ARBEIDSOMGEVING


We hebben 30 jaar expertise geëxporteerd naar een nieuwe productiewerkplaats in Vietnam, in Ho Chi Minhstad. We hebben daar onze eigen productiesite gevestigd om er zeker van te zijn dat de arbeidsomstandigheden en de loonvoorwaarden boven de voorgeschreven normen liggen. 

Om de kwaliteit te garanderen en innovatie te stimuleren, brengen onze designers, product verantwoordelijke en verkopers verspreid over het jaar meerdere weken in de werkplaats door. Door zo dichtbij de productie te blijven, krijgen we de middelen in handen om de arbeidsomstandigheden en de kwaliteit van het werk te beoordelen. Ook kunnen we er zo voor zorgen dat de productie blijft innoveren en verbeteren.

Ontwerp


De collectie put uit het verre verleden, is breed aanwezig in het heden en kijkt snel vooruit naar de toekomst. We stellen onze expertise als fabrikant en onze innovaties ten dienste van de diverse trends op het gebied van de brillensector. Daarbij staan onze technische insteek en ons ergonomisch ontwerp steeds centraal. Naast het formaat van de glazen en de brug zijn gegevens zoals de afstand tussen de pupillen, tussen de poten en tussen de neussteunen essentieel voor een goed zittend montuur. Welke techniek we ook gebruiken, we zorgen er steeds voor dat elk model op de doelgroep is afgestemd als het gaat om ergonomie en comfort.